Zomer update

Wauw! Wat is er weer een hoop veranderd in een paar maanden tijd. Zelf hebben we vaak het idee dat het totaal niet opschiet, maar als we dan terugkijken naar de foto’s van de afgelopen maanden… Korte samenvatting van de afgelopen periode: we hebben heel, heel, heeeeel veel stenen in onze handen gehad en, toch wel het belangrijkste nieuws: de bouwvergunning is binnen! Maar daarover straks meer. Eerst even terug naar de stenen:

De grote zandvlakte aan de noordkant van ons huis is inmiddels (bijna) helemaal netjes bestraat. De tuinarchitect had bedacht dat we onze auto’s het beste konden parkeren op de grote betonplaat (bovenkant van een enorme mestput). Slim bedacht, want zo konden we dat onding gewoon laten zitten en hebben we ook gelijk een flink waterreservoir voor droge periodes om de tuin mee te besproeien. Maar om daar met de auto’s goed in en uit te kunnen rijden, moest er een pleintje gelegd worden. Het was even een klusje, maar (met hulp van vrienden), ligt er nu een strak pleintje waar we naar harte lust kunnen draaien en keren.

Eén ding hield ons nog tegen om de auto’s daar te parkeren: de oprit moest nog naar het pleintje gelegd worden. Dus dat was het tweede projectje. Inmiddels hebben we dat ook afgerond en staan de auto’s naast het huis. Ooit (in de verre, verre toekomst) willen we een kapschuur op die plek bouwen. Maar eerst zijn er eerst nog minstens honderd andere projecten die meer prioriteit hebben! Voor nu zijn we heel blij met hoe het er nu uitziet.

Daarna restte ons nog één belangrijk onderdeel van ons bestratingsplan: namelijk een fatsoenlijk pad naar de voordeur, zodat we niet meer over de grindtegels hoeven te balanceren met volle boodschappentassen. Hij moet nog een beetje afgewerkt worden, maar we zijn heel blij met ons slingerpaadje!

De mensen die ons ook via instagram volgen (@boerharmsuutdrenthe), hadden het al gezien: we hebben tegenwoordig een super stoere waakhond! Puck is een kruising tussen een Friese stabij en een Heidewachtel. Een kruising die een super leuk, maar heeeeel eigenwijs hondje oplevert. En als we dan toch aan het voorstellen zijn: we hebben inmiddels ook weer kippen rondscharrelen. Vier mooie Welsummers, die inmiddels ook al goed aan de leg zijn.

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar 368 dagen na het bezoek van de gemeente hebben we de vergunning ontvangen! We mogen het plan zoals we dat bedacht hebben uitvoeren, met uitzondering van 1 dakraam. Gelukkig hadden we bij voorbaat al meer dakramen ingetekend dan strikt noodzakelijk. De volgende stap is om een bouwkundige tekening te laten maken. Voor de constructeur daar mee kan beginnen moeten we wat “destructief” onderzoek doen. We moeten namelijk wel weten of de staat van de gebinten goed (genoeg) is, of dat er nog aanvullende versterking nodig is. Daarom hebben we de gebinten in het woonhuis vrij gemaakt, zodat die geïnspecteerd kunnen worden als de constructeur binnenkort langskomt.

Tot slot, zoals gebruikelijk, nog wat mooie foto’s.