Klaar voor de start!

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor iedereen die dit leest. Het nieuwe jaar is begonnen en wij hebben er zin in! We zijn in ons nieuwe onderkomen getrokken en klaar om nu dit jaar eindelijk eens echt te beginnen met de verbouwing!

Maar eerst even verder waar we de vorige keer gebleven waren: de bende tussen het woongedeelte en de badkamer moest nog omgebouwd worden naar een bijkeukentje. Inmiddels kennen we het trucje, dus in een flink tempo is de vloer geëgaliseerd, underlayment erop, framepje omhoog en gipsplaten erin. Uiteraard was het een stuk minder recht-toe-recht-aan als hier beschreven, want oooh wat is de boel weer scheef! Maar met hulp van beide vaders (en onder toeziend oog van Puck) schoot het lekker op.

Toen de gipsplaten er eenmaal in zaten en het gebint grondig gepoetst was, kon ook hier geschilderd worden en de vloer erin gelegd worden.

Oorspronkelijk was het plan om ook alle kleine afwerkdingen (plintjes, afwerkrandjes, handdoekenrekje, koofje voor de afzuigkap, enz) af te hebben voor we echt zouden verhuizen. Maar ineens werd het winter en hadden we behoefte aan een warm huisje. Dus op een vrijdagochtend, na de koffie, zijn we begonnen met sjouwen en al voor de lunch hadden we alle meubels over. Een snellere verhuizing hebben we nog nooit gehad! (en inmiddels hebben we heel wat verhuizingen meegemaakt).

De afgelopen weken hebben we rustig aan alle laatste puntjes op de i gezet en inmiddels is ons huisje helemaal af. En wat is het een heerlijk plekje geworden! Omdat we de boel goed geïsoleerd hebben, zijn alle ruimtes met 1 elektrisch kacheltje per ruimte goed warm te krijgen en houden. Elmer heeft zich flink uitgeleefd met allerlei domotica, dus alle verwarming en verlichting hebben slimme programmaatjes, waardoor we over veel dingen niet meer na hoeven te denken. Wat een luxe om ‘s morgens in een warme badkamer tanden te kunnen poetsen! Uberhaupt al om in de badkamer tanden te kunnen poetsen is een luxe, aangezien we dit in de vorige badkamer niet konden en dus in de keuken deden (na het douchen was alles uren kletsnat).

Uiteraard was de verhuizing een echte mijlpaal, maar iets anders wat het vermelden waard is, is de aanschaf van een trekkertje! Al zolang we hier wonen, is het een wens van Elmer om een trekkertje te hebben (want geen echte boer zonder trekker!) en een paar weken terug is deze wens eindelijk in vervulling gegaan. Via Marktplaats hebben we een prachtige, goed onderhouden Ford 3000 op de kop weten te tikken. Compleet met grondbak en hefmastje, die ons tijdens de verbouwing hopelijk het leven wat makkelijker zal maken. Met hulp van de ouders van Rolina is het trekkertje op een regenachtige middag uit Lochem opgehaald om naar zijn nieuwe huis in Aalden gebracht te worden. Hij heeft inmiddels al een paar rondjes om het huis en over de es gemaakt en hij loopt als een zonnetje! We hebben hem Harrison de Ford genoemd, koosnaampje Harry.

Nog een ander projectje is het vermelden in deze blog wel waard. Voor Rolina’s verjaardag heeft Elmer een prachtig huisnummerbord gemaakt. In een oude eikenhouten plank die we op de deel gevonden hebben, heeft Elmer ons huisnummer en onze namen gevreesd. En om ook in het donker ons huis te kunnen vinden, moest daar natuurlijk ook nog verlichting bij. En als je dan toch bezig bent met elektra, dan ook maar gelijk lampjes aan het begin van de oprit erbij plaatsen. Dus wat begon als ‘Ik wil wel graag een huisnummerbordje voor mijn verjaardag’, leidde uiteindelijk tot een flink klusproject waar heel wat uurtjes in zijn gaan zitten. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

Inmiddels zijn we gericht plannen aan het maken voor onze activiteiten van dit jaar. Het eerste project (en ook gelijk een project waar we wel een beetje tegenop zien), is het plaatsen van een stalen constructie om de schoorsteen te ondersteunen. De constructeur is daar op dit moment een mooie constructie voor aan het bedenken (nou ja, misschien niet op dit exacte moment aangezien het 1 januari is ;-)). Als die constructie eenmaal staat, kunnen we echt beginnen met slopen. Maar tot die tijd hebben we nog meer dan genoeg kleinere klusjes om ons mee te vermaken. Zo moet Elmers klushok verplaatst worden en heeft Harry (de trekker) een goed onderkomen nodig. Genoeg te doen dus!

We hopen in de volgende blog de eerste sloop-actiefoto’s te kunnen delen! Maar voor nu nog even wat mooie plaatjes.