Herfst update

De afgelopen weken hebben voornamelijk in het teken van de oprit gestaan. Een klusje wat bij de gemiddelde woning waarschijnlijk in een weekendje af te ronden is, maar bij onze boerderij toch een wat groter project is. De totale oprit zal een meter of 30 worden, maar voor nu hebben we ons eerst op de eerste 15 meter gericht. In onze vakantie hadden we al een begin gemaakt, maar toen waren we vanwege de hittegolf niet echt ver gekomen (wel hebben we diep respect voor stratenmakers gekregen!) Nu de temperatuur gezakt is durfden we het weer aan om verder te gaan.

Uiteindelijk zal de oprit nog doorlopen tot naast de boerderij en zullen we daar onze auto’s daar gaan parkeren. De huidige parkeerplaats wordt dan de gastenparkeerplaats. En uiteraard gaan we de plekken waar de bestrating er nu uit is weer netjes opnieuw inzaaien. Maar dat zal tot volgend jaar moeten wachten.

Vorige week hebben we ook een beetje kunnen oefenen met het houden van schapen! We hebben namelijk een stuk of 60 schapen te logeren gehad. Het waren de rammen van de schaapskudde van Orvelte die afgelopen voorjaar geboren zijn. Deze rammen worden apart van de kudde gehouden en daarom wordt er steeds in de omgeving gezocht naar geschikte stukjes land om de dieren op te laten grazen. De afgelopen weken hebben ze al op verschillende stukken land in Aalden gestaan en afgelopen week waren wij aan de beurt. Heerlijk om vanuit de werkkamer aangestaard te worden door herkauwende schapen!

Naast het project ‘Oprit’, hadden we ook nog project ‘Waslijn’. Bij een oude boerderij kun je namelijk geen droogmolen neerzetten (aldus de moeder van Rolina). Dus moest er een waslijn volgens ontwerp van Landleven (ons nieuwe lijfblad) komen. Geplaatst onder toeziend oog van onze tijdelijke schapen en met grote dank aan de vader van Elmer, staat er nu een prachtige waslijn op ons erf!

Wat betreft de daadwerkelijke verbouwing valt er nog niet veel te melden. Als het goed is krijgen we binnenkort de berekeningen en schetsen van de constructeur en kunnen we beginnen met het verstevigen van de dakconstructie. Samen met Eelco hebben we een ontwerp gemaakt voor de nieuwe indeling van het huis. Deze schets gaan we binnenkort voorleggen aan de gemeente. En dan maar hopen dat de gemeente net zo enthousiast is over onze plannen als wij zelf!

En nog even wat leuke plaatjes: